Het frame® HAND IN HAND met Mindfulness

Guus Verheijen


Dr. Frame vertelt:
In de reeks ‘Het frame®; HAND IN HAND’ laat ik je zien dat alles wat we binnen het frame® doen zijn basis vindt bij de vele mensen die ons voor zijn gegaan aangaande de wijsheden van het leven. Omdat ieder persoon, trainer, geleerde, ondernemer, musicus, kunstenaar of medeburger vanuit zijn eigen invalshoek deze inzichten deelt, en maar een klein onderdeel van het grotere geheel aanstipt, is het gevaar groot dat het perspectief verloren gaat. Het perspectief van het grotere geheel waarin alles samen komt. Als we de kleine onderdelen niet plaatsen binnen het grotere geheel waarvan ze deel uitmaken, dan verliest het zijn kracht. Daarom bestaat het frame® uit 4 domeinen waarin het alles omvattende geheel aangaande ons leven, overzichtelijk is weergegeven. Zo kan men de context van de verschillende inzichten die mensen met ons delen behouden blijven. Op die manier krijgt alles zijn eigen - waarde en behoudt het zijn intrinsieke kracht die het in zich heeft. Daarnaast is het frame een concreet instrument om al deze inzichten je eigen te maken d.m.v. een viertal eenvoudige stappen die zich door de 4 domeinen heen evolueren tot de uiteindelijke mens die mag leven vanuit zijn unieke authentieke bron. Dat is een hele weg, maar het is het meer dan waard. Een hele bevrijding.
Ook mindfulness heeft zijn plekje binnen het frame®. Je kunt dit terugvinden in domein II.

Mindfulness staat voor open en bewust aanwezig zijn in het hier en nu. M.a.w. : mindfulness gaat over helemaal wakker zijn en zonder (voor)oordeel kunnen waarnemen wat er in het moment plaatsvindt. Dit klinkt simpel, maar blijkt in de praktijk niet zo gemakkelijk. Vaak krijgen we zaken maar half mee en doen we (te)veel op de automatische piloot. We reageren op een manier op onze omgeving waar we zelf en ook onze naasten last van hebben. Met mindfulness leer je hier anders mee om te gaan.
(bron: Dr. Jon Kabat-Zinn)

Spreekt mindfulness jou aan, en wil je misschien ook nog heel veel meer, dan zit je bij het frame® goed. Meer informatie vindt je verder op deze website.  


Deel dit artikel

pinterest facebook twitter e-mail