Spiegelen met het frame®

Guus Verheijen
Aan koude blootstellen, zoals ijs-zwemmen/koelcel-exposure etc, wordt veel gedaan. Ook de olympische sporters deden het. Vele cursussen laten je geloven dat het gezond zou zijn. Ook zou het een wonder zijn dat je lekker warm kunt blijven in het ijskoude water. Echter, dit alles zijn simpelweg onze natuurlijke kwaliteiten. Niks meer en niks minder.

Neemt niet weg dat het wonderlijk is hoe de natuur en ons lichaam werkt. In mijn boek schrijf ik over een natuurlijk mechanisme, dat lijkt op wat we nu diabetes mellitus noemen, dat er mogelijk voor heeft gezorgd dat bepaalde diersoorten de ijstijd zouden hebben overleefd.

Wat voor het frame® de meerwaarde is om toch eens in het ijs te springen is:
1) omdat het leuk kan zijn.
2) om onze menselijke kwaliteit van reflectie in te zetten.

Het gaat mij dus niet om de prestaties. Deze zullen vanzelf volgen. Het frame® staat voor 'naar binnen' kijken. Op het moment dat je in het ijswater gaat is je omgeving ijskoud, en wordt het juist makkelijker om de enorme warmte van ons binnenste te (her)ontdekken en te faciliteren.

Dit is belangrijk omdat het de basis is voor ontspanning, warm worden en uiteindelijk worden wie je al lang bent. Namelijk een natuurlijk warm mens. "Compassie" wordt geen strategie maar is simpelweg onze ware natuur. "Accepteren" hoeft niet meer geleerd te worden, het is je ware aard.

Wil je weten hoe het werkt? Doe een keer mee! Neem gerust contact met mij op.

In deze periode van het jaar is het "frame on/in ice".


Deel dit artikel

pinterest facebook twitter e-mail

Gerelateerde artikelen

Guus Verheijen

GRATIS kennismaken

Het is nu mogelijk om GRATIS kennis te maken met mij en het frame®. Ga naar het contactformulier of mail direct naar info@het-frame.nl en we plannen een afspraak. Dit is geheel vrijblijvend. Lees het artikel